De ti bud.

For deg, meg og alle

Ja, jeg har også baksnakket folk, det står jeg for. Ikke alt det jeg har gjort er er jeg superstolt av. Men for hver dag som går prøver jeg å  lære. Prøver å bli et bedre menneske. En bedre politiker.

I de fire årene jeg har vært aktiv i politikken har jeg møtt på mange flotte jenter og kvinner i AUF og Arbeiderpartiet. Dere har lært meg så utrolig mye. De ti bud er et resultat av alle dere flotte forbilder.

De ti bud

 

Det som kjennetegner oss på den politiske venstresiden er at vi vil løse oppgavene i fellesskap for fellesskapets skyld. Det er på den måten man oppnår et resultat som kommer alle til gode.

De 10 bud er formulert av en rekke forskjellige jenter i AUF som ønsker en organisasjon som tillater både uenighet, debatt og god stemning. Hvis vi skal være en del av den største politiske bevegelsen i verden, må vi først klare å skape rom for denne bevegelsen. For deg, meg og alle.

1.      Vi skal løfte hverandre opp

Å få et tillitsverv i AUF er kjempestas. Vi må unne hverandre disse vervene. Bidra så alle i organisasjonen kan oppnå sitt fulle potensial – og de vil bidra til at du gjør det samme.

2. Skill mellom sak og person

Din bestevenninne er ikke forpliktet til å stemme med deg i alle saker, og du må ikke ”alltid” være uenig med de samme menneskene. Man må minne seg selv på det i forkant av alle debatter og uenigheter: Skill mellom sak og person. Til sist er det fakta og argumentasjon som skal seire. Ingen privatsak skal gå utover vår fellessak.

3. Trives vi med oss selv, har vi ikke behov for å tråkke ned på andre

Hvis du trives med deg selv, har du ingen behov for å tråkke ned på andre for å føle deg på høyden. Dessuten rommer AUF mange forskjellige mennesker med ulik bakgrunn. Det er ikke et mål at alle skal være like – vi skal fokusere på de positive sidene hos alle. Ulikhet skaper mangfold.

4. Forgive or forget

I en stor organisasjon med mange mennesker diskuteres det mye. Av og til kan folk uttale seg klønete, men det betyr ikke at alt er vondt ment.  Forgive or forget – minst en av delene er mulig.

5.       Alle har et ansvar for å skape god stemning

Av og til kan folk gjøre noe som rett og slett oppfattes negativt av omgivelsene. Da er det viktig å ikke bidra til dårlig stemning, men heller bidra til å rydde opp. Alle har et ansvar for å skape god stemning.

6.      Støtt jenter i hardt vær

Når man driver med politikk kan man havne i hardt vær. Støtt jenter i hardt vært – selv om du er uenig med dem.

7. Tenk før du snakker

Tenk gjennom det du har lyst til å uttale deg om. Tenk før du kommuniserer. Ikke spre rykter. Det er ikke alltid man mener å spre rykte – men er man først i gang med å videreformidle noe – så er ryktet i gang. Tenk deg om før du åpner munnen, husk at rykter også kan ramme deg.

8. Ta plass

Hvis du er ambisiøs, er det lov å vise det. Du kan ikke forvente at du får utdelt verv hvis ikke du høyt og tydelig sier ifra og viser at du ønsker det.

9. Smil og vær glad – de blideste vinner alltid

Et smil, et vennlig øyekast eller en hyggelig melding – er ganske undervurdert. Det kan bety mye for den du snakker med eller den du sender meldingen til. Gjør det oftere. Smil til verden, og verden vil smile tilbake.

10. Vær deg selv

Det finnes mange former å være tøff på. Men den beste og viktigste måten handler til syvende og sist, om å være seg selv. Å være tøff handler ikke om å være mandig. ”Kvinn” deg opp – og vær deg selv.

 

Én kommentar til «De ti bud.»

  1. Du er en av de beste stemmene Arbeiderpartiet og AUF har! Du er en inspirasjon for jenter som vill opp, og fram. Er aldri mer inspirert, enn etter ett innlegg fra deg. Elsker deg Kamzy!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>