Gjesteblogger: Bano Rashid

Den som stemmer – bestemmer!

Visste du at det er kommunevalg til høsten? Da jeg satt på trikken her om dagen var det noen gamle menn bak meg som snakket om det. Det de snakket om hørtes kjedelig ut. For første gang skjønte jeg faktisk hvorfor valg aldri er tema på fest.

Selv om jeg sjeldent snakker om valget med mine venner, er det mange som klager på at nattbussen suger og at skolebussene er helt stappa. Hvorfor er ikke helsestasjonen åpen akkurat når jeg trenger det? Og hvorfor i all verden har de stengt klubbhuset? Det som er greia er at de fleste gamle menn ikke bryr seg så mye om nattbusser, helsestasjoner eller klubbhus. De bryr seg om helt andre ting.

Vi er jo enige om at demokratiet er noe som er veldig fint, og vi er jo kjempeglade for at det er frie valg i Norge. Men er det frie valg når det bare er de gamle mennene som stemmer og bestemmer?

Alle skjønner at det er et valg og at det handler om å velge, det handler å velge mellom verdier. Folk er jo forkskjellige, de gamle mennene på trikken og ungdom flest har ikke så mye til felles. De på trikken var opptatt av å tjene penger og ha penger på bok, men jeg liker å bruke penger jeg! Jeg syns ikke det er så at kult at Ruter har 350 millioner kroner til overs, jeg vil heller ha en kulere og billigere buss!

Slik jeg ser det står vi alle foran et enkelt valg frem til den 12. September: Hva vil du? Vil du bruke penger på at de gamle mennene på trikken skal bli rikere, eller skal man heller bruke de store pengene på de store oppgavene? På fellesskapet og på at rett og slett hele Oslo og alle andre kommuner i hele landet skal ha det bra?

Det aller viktigste er at vi ikke lar noen andre ta avgjørelser på våre vegne. Vær med og bestem du også!

Bano Rashid
Leder, Nesodden AUF

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>