Jeg var faktisk god.

I helgen skal AUF-kontoret vaskes og skrubbes. Alt på veggene måtte ned, inkludert mange av mine mediaoppslag fra de to åra som leder. Sukk. Jeg så langs veggen og tenkte: «I was good. Actually, I was really good».

Mange av mine medieoppslag. Dere ser også noen av Abdullah's og Prableens utspill.

For jeg var faktisk god. Alle politikere har kvaliteter og svakheter (men vi skal framsnakke alle uansett – så lenge de er i samme parti!). Og du kan mene hva du vil om meg og min tid som leder av Oslos største politiske ungdomsorganisasjon. Men jeg fikk profilert AUF i Oslo på mange områder.

Mange mener mye om media og mediabruk. Som ungdomspolitikere er vi alle på forskjellige nivå i bruken av media som et politisk verktøy. Men du kan like gjerne banke det inn i hodet nå: media er ikke noe man driver med på siden – men parallelt med alt annet. Som ungdomspolitiker er du forplikta til å bruke media. Du skal være PR-kåt, og la meg si det sånn: Hvor fantastisk er det ikke å åpne avisen en vakker morgen og se ansiktet ditt på trykk? Jo, det er helt fantastisk.

Men det er jo ikke bare derfor vi skal bruke media. Vi skal sette politiske saker på dagsorden. Det er det aller viktigste. Den fjerde statsmakten kan både være din beste venn og din verste fiende. Med riktig PR-strategi legger du premissene. Faktisk.

Jeg ble valgt som leder i februar 2009. Det første året var det mest fokus på valgkampen, dette kom også tydelig fram gjennom forskjellige medieoppslag. Blant annet om ungdom og viktigheten av å bruke stemmeretten – som fortsatt er viktig. Den som stemmer – bestemmer.

Under skolevalget i 2009 var vår oppslutning i Oslo på 30, 1 %. Folkens, det er den høyeste oppslutningen vi har fått ved et skolevalg i Oslo. Halleluja!

Etter valget var det diverse spekulasjoner i media om andelen minoriteter som ville bli tatt opp i regjeringsapparatet. Jeg og Mani mener minoritetsrepresentasjon er viktig. Men de skal ikke hentes inn på dagen – de skal bygges opp over tid. Også de skal gjennom partiskolen.

Etter mitt gjenvalg som leder krevde jeg og AUF i Oslo at Oslo Arbeiderparti måtte få en kvinnelig toppkandidat på bystyrelista – og det er jeg utrolig glad for at vi har fått.

Etter hvert fikk jeg også god kontakt med daværende leder i Oslo KrFu og nåværende nestleder i KrFu, Øystein Sivertsen Søvrig. Og jeg kan jo ikke takke nei når en KrFu’er vil gå ut i media og kreve gratis prevensjon. Selvfølgelig ble jeg med. Dette har vært en viktig AUF-sak også. Selvfølgelig er selvbestemt abort kjempeviktig, men av hensyn til helsen til tusenvis av jenter og økonomien til staten som gjennomfører abortene er gratis prevensjon mye bedre i sosioøkonomisk perspektiv. So, bring it on.

Ikke alle får et helsideoppslag i Dagbladet for et innlegg man holder på årsmøtet i fylkeslaget. Jeg fikk tre minutter taletid. Raymond Johansen var hovedtaler, og det satt mange viktigste personligheter i salen, blant annet Jonas Gahr Støre.

Årsmøte i Oslo Arbeiderparti Mars 2010. Min taletid ble hovedsaklig viet til eiendomsskatten. 2 minutter og ca.40 sekunder. Resten av tiden brukte jeg på å advare den sentrale partiledelsen mot deres innblanding i Oslo Arbeiderpartis nominasjonsprosess. Jeg synes personlig jeg var relativt indirekte og diskre. Men Dagbladet ringte for det!

 

Ligg unna, Raymond

Men det skjedde MER på det årsmøtet. Den GODE nyheten over ALLE ANDRE nyheter. Vi fikk LoVe-vedtaket. Oslo Arbeiderparti gikk for varig vern av Lofoten, Vesterålen og Senja. Herregud, jeg husker jeg, Bård Flaarønning og resten av AUF-bordet HOPPET rundt i årsmøtesalen. Vi var i ekstase. Herregud. Og med denne seieren, antok klassekampen at vi ville få flere seire.

 

Hovedarkitekten bak LoVe-vedtaket var Oslo AUFs leder Kamzy Gunaratnam, som betegnes som et av de største politiske talentene i Arbeiderpartiet.

Så mye prestisje som Jonas Gahr Støre og resten av partiledelsen la i DLD-saken, var det umulig for AUF å vinne denne saken. Men vi fikk profilert oss, våre meninger ble hørt i samfunnet – men her var det andre ting som spilte en større rolle.

Ikke misforstå meg. Jeg er ikke i mot intensjonen bak DLD, eller – egentlig ikke DLD i seg selv. Men mangelen på demokratiske prosesser gjorde at jeg ikke helt klarte å føle meg trygg på direktivet.

Til tross for turbulente tider og mange politiske saker på fanget – klarte AUF i Oslo å bli rekordstore før min avgang som leder. Og ja, jeg hadde grunn til å være fornøyd.

Verving – på lik linje med media, er noe som skal gjøres jevnlig gjennom hele året. Likevel er det alltid et stort lass å dra i desember. Masse creds til alle de som sto på i romjula 2010 med Munir i spissen. AUF har innflytelse fordi vi er store. Vi er store fordi terskelen for å melde seg inn er relativt lavt. AUF er større enn alle de andre ungdomspartiene til sammen. Det er noe å være stolt av, for det er en av AUFs store kvaliteter.

Vi har alle våre kvaliteter og vi skal være stolte av disse kvalitetene.

Jeg var faktisk god. Og det er jeg så utrolig stolt av.

Kanskje jeg er det fortsatt?

Love K.

Jeg og Jørgen spiste masse is på torsdag

2 kommentarer til «Jeg var faktisk god.»

 1. Kamzy; du ikkje berre var god, du ER god <3
  Fantastiske menneske!
  Sjå alt det du har gjort og oppnådd, sjå alle rundt deg kor glade og stolte dei er av å vere din venn/venninne/partikompis!

  Du inspirera mange unge sjeler og er eit ekte førebilete (!) Kjempe stolt av deg! Lov meg ein ting: ikkje gi deg endå <3

  Love u

 2. Khamsy! Du er ennå god. Det jeg har mest lyst til å oppnå i livet, er å være et forbilde for noen. Jeg har lyst til å vite at det jeg gjør, kan andre mennesker se opp til. Det er deg. Det er sånn du er. Du er et forbilde for meg, og alle de andre jentene OG guttene i AUF. Du gir meg lyst til å bli et forbilde.
  Jeg er stolt over å kjenne deg, og når jeg ser deg i avisen, sier jeg med en gang «Hun der, hun kjenner jeg». Tygg litt på den og vit at vi i AUF vil alltid være der med deg, ved siden av deg, og støtte deg, hvor en du skal videre!
  Love you :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>