Gjestebloggere: Juni N. Solbrække & Milla Mathisen

Alle skal med!

En åpenbar konsekvens av medlemsveksten i AUF i Oslo er større og mer aktive lokallag. Et av disse er Vestre Aker AUF.

Vestre Aker AUF er et sterkt lokallag som møtes ofte. Faktisk var vi, tro det eller ei, det lokallaget med flest møter i 2011! Vi har aksjoner, medieutspill og politiske debatter. Ikke siden Jens Stoltenbergs tid har et lokallag fra vestkanten vært bedre representert i AUF. Vi kjemper for saker som er viktige for oss, og vårt arbeid har gitt resultater. I høst fikk vi blant annet vedtatt en uttalelse om at AUF i Oslo krever en ny sikkerhetsvurdering av ambassade-prosjektet i Husebyskogen, og nå jobber vi på for at Aktivitetsskolene i vår bydel skal inneholde det samme flotte tilbudet som i resten av byen vår. Forhåpningene om at vi skal vokse videre og få enda større innflytelse i vår bydel er store, og ikke minst, realistiske.

Det at Vestre Aker er styrt av borgerlige partier sier desto mer om nødvendigheten av å sette inn ressursene her. Oslo Arbeiderparti ser ut til å legge vestkanten litt på hylla og mobiliserer mye heller i Groruddalen. Et eksempel på dette er valgkampen i 2011; Det ble ikke gjennomført et eneste husbesøk på vestkanten gjennom hele perioden! Det er rett og slett for dårlig. Oslo AP bør ha som mål å appellere til alle deler av byen, ikke bare Groruddalen. For alle skal med! Solidaritet og ansvar for våre medmennesker er ikke visjoner som hører østkanten til, dette er visjoner som alle, uavhengig av bosted, i bunn og grunn er enige i.

Det at mange assosierer vestkanten med store villaer og fete biler er sant. Men det er også sant at Vestre Aker er den bydelen i Oslo med flest interne forskjeller mellom fattig og rik. Dette må ikke glemmes. Dette gjør at vi opplever på nært hold de enorme fordelene ved offentlige tjenester. En fellesskole der barn med ulik bakgrunn møtes og lærer av hverandre er essensielt for å unngå at disse forskjellene får utvikle seg ytterligere.

I Vestre Aker vokser stadig nye generasjoner opp og blir stemmeberettigede i et område der det å stemme borgerlig er like selvfølgelig som det å bli kjørt til skolen. Vi i Oslo AUF og Arbeiderparti har et ansvar for å gi de unge og lovende et alternativ. Vi må vise at vår politikk også gagner dem! For Ja, de fleste i vest stemmer blått, men dersom Oslo AP ser mulighetene her, slik vi i Vestre Aker AUF gjør, tror vi at vi vil se en mye rødere vestkantbydel i fremtiden.

Mangfold er nødvendig i en organisasjon dersom den skal være representativ for folket. Dersom flere deltar i ordskiftet blir også flere stemmer hørt. Derfor er det viktig at vi, som Kamzy sier, ikke tenker at vi skal fylle de forskjellige styrene med én same, én neger, én pakistaner og én etnisk norsk, hvis alle disse er fra Groruddalen. Vi må representere hele Oslo. Hvis vi klarer å representere hele byen vil dette sende signaler til velgerne om at Arbeiderpartiet ser alle- uansett bakgrunn og bosted. Dette blir viktigere og viktigere frem mot valget i 2015.

Juni Nyheim Solbrække

Milla Sandborg Mathisen

4 kommentarer til «Gjestebloggere: Juni N. Solbrække & Milla Mathisen»

  1. Det dere skriver er så utrolig bra, og ikke minst sant, at det er en fryd å lese!

  2. Jeg sier meg enig i veldig mye som blir skrevet her. Bra at noen tar tak i den politske polariserende man ser i Oslo.

    MEN etter min mening handler det mye om fordommer, og her må dere feie for egen dør først. For med utsagn som «i et område der det å stemme borgerlig er like selvfølgelig som det å bli kjørt til skolen» er dere med på å trekke en tydelig linje mellom øst og vest. Grunnen til at mange i vest stemmer blått er ikke nødvendigvis de borgelige partienes lovord om lavere skatt og mer «frihet». Det er heller fordommer mot de sosiale klassene i øst, og når de faktiske forskjellene blir mindre og mindre blir også dette argumentet dårligere og dårligere.

    Derfor mener jeg dere velger en litt feil innfalsvinkel. For faktum er(enten dere vil det eller ei) at AP og Høyres politikk blir mer og mer lik, og jeg mener det handler om å få stemmemassene i vest og innse dette!

  3. Hei Jordfrid! Jeg synes du kommer med et kjempegodt poeng! Den setningen du peker på var egentlig bare et forsøk på en spøk, for det vi egentlig mener er noe ganske annet. Det viktigste å få frem er egentlig at 90% stemmer blått i Vestre Aker, men det veldig sikkert at ikke 90% er tjent med borgerlig politikk, men at det rett og slett har blitt en trend å stemme blått, uavhengig av egen livssituasjon.

    Så som sagt, veldig enig i det du poengterer :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>