Fengslingsmøte

Hei dere,

lenge siden sist jeg har fått blogga, og i dag fikk jeg masse pes for det – da var det bare å sette i gang. 

I dag var jeg – som en del av dere sikkert har sett – på fengslingsmøtet. Ikke misforstå: jeg har det kjempebra, har taklet post-Utøya helt OK, og «sliter» ikke med noe stort. Men, har til tider vanskeligheter med å faktisk si til meg selv at dette faktisk har skjedd. Det hele er uvirkelig. Derfor ble jeg anbefalt å delta på dette fengslingsmøtet – i selve salen. So, I did.

Masse mennesker, stort pressekorps og ja, jeg var kvalm. Men så vidt, det gikk fort over. Først kommer alle advokatene, deretter dommeren og til slutt Anders Behring Brevik. Han tok en nazi-hilsen på vei inn, litt upraktisk med håndjerna, dude. Så det så egentlig bare veldig retarded ut. Så ville han lese opp en tale. Han sa «vær så snill». Så han holdt talen sin. Som folk lo av. En eller annen gang i løpet av fengslingsmøtet fikk jeg nesten 10 sekunders lang øyekontakt med han. Var ikke til å unngå, I guess, jeg satt helt foran. Han så på meg hver gang han snakket om multikulturalisme og de som truet «det norske». Det gikk aldri inn på meg, jeg var bare usikker på om riktig reaksjon er likegyldighet – eller latter. 

For det er jo helt sinnsykt det han sier og jeg kan jo ikke ta han på alvor når det ikke stemmer. Det er så mye faktafeil og jeg vet selv at jeg ikke prøver å true noe her i landet. Er han utilregnelig får han psykiatrisk behandling, er han tilregnelig – blir han satt i fengsel. Men vi må ta han på alvor. En ting er å le av talen hans inne på rettsmøtet – og det kan godt være at han ikke er tilregnelig – men hva med alle «normale» mennesker som faktisk har disse holdningene. Disse holdningene må blir tatt på alvor – og må bli tatt på alvor av hver eneste en av oss.

Deres fordommer, skal VI møtes med kunnskap – ikke stigmatisering.

F.eks: Dersom noen sier: «Alle innvandrere er kriminelle», så skal ikke vi svare de med «jævla rasister» – da skal vi svare med tall fra SSB og liknende. Vi skal svare med kunnskap, og ikke stigmatisering. 

Jeg lot meg intervjue av noen medier i dag. VG pleier av og til å skrive navnet mitt feil, hehe.

Men sånn er det. Shitt happens. Dere kan se intervjuet her.

Jeg er så glad i alle mine venner. For at dere er her og for at dere finnes. 

Vet livet er hardt, men man blir dyttet ut i vannet og da kan man enten drukne eller svømme. Jeg velger å leve.

God natt

Love K. 

Bokmerk permalink.

En kommentar til Fengslingsmøte

  1. Virkelig flot skrevet, og god holdning at have.

    Støtter dig!

    klem

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>