Inspirasjonspris og alt annet

Når man får vite at tidligere justisminister, Knut Storberget, leser bloggen din. Da er det kanskje på tide å blogge litt igjen.

Så det var prisutdeling i dag. Utrolig rørende. Jeg er utrolig ydmyk.

Er så glad for at så mange AUFere fant veien dit. Matti, Jo, Einar, Per Anders, Stig, Milos, Abdullah, Marita, Andrine, Thea, Jonas, Hanna, Amal, Mohammed, Johanne Tokvam, Johanne Stenlien, Ylva, Anette, Louiza, Josefine, Tore, Jørgen, Monica, Kamilla, Maren, Ibrahim og alle andre…

I morgen tidlig skal jeg til NRK Østlandssendingen Radio. Sykt trøtt nå, men lover å blogge litt oftere framover. Nedenfor ser dere takketalen min. Og på onsdag skal jeg på festpremieren til Kompani Orheim. Skal ha med to ledsagere: Kjetil Vevle som sitter i sentralstyret med meg og en til… God natta

_____________________________________________________________

Kjære alle sammen,

Det finnes ikke den ting som ikke kan inspirere. Det finnes ikke et menneske som ikke kan inspirere.

Alt rundt deg både former, skaper og utvikler deg som menneske. Alt inspirerer.

Men likevel kan vi, som mennesker, til en viss grad velge hva som skal inspirere oss. Og hvem VI vil inspirere.

De som inspirerer MEG mest er de som ikke kan være her sammen med oss i dag. Og Isabel vil alltid være en stor inspirasjon.

Isabel var definisjonen på lykke fordi andre mennesker ble lykkelige av henne. Hun var alltid glad, og beviste oss gjennom sine handlinger det faktum:

«De blideste vinner alltid».

Hun hadde den progressive tankegangen. At livet alltid gikk videre. Hun fokuserte på framtida. Når de aller fleste velger å gi opp, er hun den som rettet blikket framover, og fokuserte på de positive sidene. Hun var opptatt av å komme videre.

Isabel respekterte alle. Respekt kan både dyrkes og undergraves. Men hellig er det mennesket som respekterer alle til tross for motstridende standpunkter, holdninger og meninger. Hun så hele mennesket – uten fordommer, derfor forstod hun også mennesket.

Med Isabels blide åsyn, progressive tankegang og respekt for alle inspirerte hun meg. Og slik vil jeg hedre Isabel. I dag, i morgen og i alle år framover.

Til slutt vil jeg bare si at jeg er utrolig rørt og ydmyk, og stolt. Rørt fordi jeg får denne prisen. Ydmyk, fordi jeg får æren av å bringe inspirasjonen videre. Og utrolig stolt for at jeg fikk muligheten til å bli kjent med Isabel.

«For våre falne kamerater, ikke et minutts stillhet, men et liv i kamp»

Tusen takk for meg.

Tagged , , , , , , , , , .Bokmerk permalink.

En kommentar til Inspirasjonspris og alt annet

  1. Siri Fossheim sier:

    Det finnes ikke den ting som ikke kan inspirere, og det finnes ikke et menneske som ikke kan inspirere, så mye som deg, kjære sterke, gode Khamshajiny! Stolt og glad for at du er her i verden, faktisk!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>